NÅGRA FAVORITER

       

GREEN DAY 11 OKTOBER 2009

Japp, ni ser rätt. Green Day spelar på Globen den 11 oktober i år och det är ju bara ett självklart att man ska gå. Biljetterna släpps redan om en vecka så det är bara att vara tidigt ute om man vill ha bra biljetter. T ex när jag skulle fixa Simple Plan biljetter till den 29 mars förra året, så kunde jag förboka, alltså SP hade en grej på deras myspace och där kunde man köpa biljetter några dagar innan biljetterna släpptes igentligen och så fick jag och mina vänner dom bästa platserna på Cirkus enligt dörrvakterna och det var helt klart dom bästa platserna :). Så jag tackar Simple Plan för de bästa platserna, hah.

färg


Tänkte köpa ett par nya converse skor, har redan ett par svarta sedan något år tillbaka så jag tänkte jag vill ha ett till par men vet inte vilken färg, får nog klura på det i ett tag. Om någon kommer på någon färg så skicka gärna en liten kommentar.

Hemskt

Jag hatar måndagar, idag var det som sagt jobbiga skolan idag efter helgen. Först hade vi svenska KP, där pratade vi jaa, hehe vad var det nu igen aja något om andra världskriget typ fattade inte riktigt aja sen på eftermiddagen var det film om ett koncentrationsläger i Polen och med alla gaskammarna och allt, det var rätt hemskt att se. Men fattade inte riktigt för vi, eller vissa hade ju redan haft prov om andra världskriget så varför ska vi se film efter, dom kunde ju ha visat det tidigare...

walk away


All I wanna do is walk away..


sommaren är här

Nu märker man värkligen att sommaren är här. Det är säkert över 20 grader här, det har det varit de sista 3-4 dagarna nu, det är så skönt. Man behöver inte ha någon jacka eller mössa, nu är vintern långt borta och sommaren är här.

THE ANIMALS NEED YOUR HELP



ORANGUTANGERNA: "Orangutangerna är bland de tio mest hotade djurarterna i världen. Enligt siffror från FN finns det kvar 45.000 orangutanger i världen. Deras habitat i Indonesien försvinner i rask takt när industrin behöver mer utrymme för palmoljeproduktion. Utan någonstans att leva vandrar orangutangerna kring på må och få. Hungern driver dem till okända platser och när de närmar sig palmplantagernas grödor blir de ofta skjutna eller slagna. Samma sak inträffar om de närmar sig civilisationen. Lokalbefolkningen fruktar att orangutangerna ska äta upp deras grödor. Därför skjuter de ofta de vuxna och behåller ungarna - en orangutang-unge står nämligen i hög kurs på svarta marknaden." - Från WSPA.se 
DJUNGELN (APORNA):
"Det finns flera allvarliga hot mot människoaporna: ländernas politiska instabilitet med krig och flyktingproblem, skövling av tropikskogarna, tjuvjakt och illegal handel. Befolkningarna växer och behöver mer träd för att bygga bostäder och få mer betes- och odlingsmark.Skogsbolagen skövlar regnskogarna och underlättar därmed grym jakt och illegal handel med gorilladelar och apkött som årligen omsätter miljontals kronor." - Från WWF.se
ISBJÖRNARNA:
"Det största hotet mot isbjörnen är den globala temperaturhöjningen som medför att Aktis isar smälter i allt snabbare takt. De försvinnande isarna medför att isbjörnen får allt svårare att jaga sin föda. Isbjörnarna tvingas att simma allt längre sträckor för att söka sina byten och riskerar att drunkna av utmattning eller svälta ihjäl." - Från WWF.se

LINKIN PARK - LEAVE OUT ALL THE REST

 
Dagens Låt: Linkin Park - Leave Out All The Rest.

en dag i april

Jaa, dagen började med prov i Medelkrigstiden, gick sådär men imorn är det prov om Andra Världskriget och det är det som jag kan mest om och det ända som jag tycker är intressant i SO :). Så jag kan nästan allt som ska kunna inför provet imorn, ska försöka få lite saker och ting fastna i mitt huvud. Jag ska också kolla runt på tv:en sen om det finns något program om Andra Världskriget, vi har någon kanal där det handlar om historien och där kanske det finns Andra Världskriget, har för mig att det brukar gå lite om Andra världskriget. Så ni kanske förstå vi det här laget att jag tycker Andra Världskriget är vädligt ingtressant, har alltid tyckt att det är intressant att läsa om. Pappa och johanna tycker också att det är rätt intressant så jag och johanna borde nog ha fått det intresset av pappa (när det gäller SO) eller jag är väldig lik pappa eller mest lik med musikstilen i alla fall. Aja så kvällen kommer bestå av lite pluggande i SO och lite i matte också. Idag var jag och bytte min tröja som jag köpte igen, väldig färgglatt måste jag säga och sen lämnade jag tillbaka jeansen också, ångrade mig som vanligt.


STALKERS

Jag kan nog tänka mig att jag inte är ensam om att ha hört om de franska stalkerstjejerna, i alla fall dom som gillar Tokio Hotel har nog hört detta. Att några maskerade tjejer har följt efter vart dom än går, så är dom tjejerna där. Dom har till och med hotat deras familjer och dom har fått lov att flytta runt. Dom här tjejerna har inte bara hållit på i någon månad, flera år tydligen. För någon vecka sen så befann sig Tom i bandet på en besinmack och då var de franska tjejerna där också. Dom knackde tydligen på hans fönster till hans bil och då hade han förmodligen känt igen dom som har följt efter dom, så han öppnade fönstret och då kastade han sin cigarett på henne och den ramlade ner på marken. Den var fortfarande tänt eller vad man nu ska säga och då hade Tom tagit upp fönstret och då hade hon dragit den mot fönstret och då hade Tom blivit arg och gick ur bilen och slagit till henne i ansiktet (bra gjort). Det är var dom här stalkers tjejerna berättade i någon intervju i Tyskland. Men jag tycker det var grymt bra gjort av honom, liksom dom dära tjejerna har förföljt dom i flera år. Tjejerna har ju till och med hotat medlemmarnas vänner och familj. Så om allt detta är sant, som tydligen är eftersom det är typ det ända som verkar pratas om i Tyskland så tycker jag det var bra gjort att han slog till henne, liksom så som dom tjejerna har behandlat killarna är fan värda med en smäll på käften så jag är ju självklart på Tom's sida. Aja nu har ni hört min åsikt.

alltid djurgården

Kollade runt på min dator och hittade alla bilder från 11 juni förra året. Då jag träffade bland annat några djurgårdare från dif's fotboll och hockey, måns zelmerlöv och tobbe trollkarl. Ja du, den dagen blev en dag som jag aldrig kommer glömma. Och att jag träffade Dahlberg från djurgårdens fotboll, var ju för bra för att vara sant (a). Jag kommer på nu att jag ska försöka få med pappa att gå på en djurgårdsmatch någon gång när det är varmt, han kommer nog inte tacka nej, det är ju trots allt bara jag och pappa som är djurgårdare i familjen men två djurgårade i släkten finns det i alla fall, tyvärr är nästan alla bajare, sorligt nog..

När jag var i stan förra veckan med syrran så gick vi in på Derby (eller vad det nu heter) aja men de hade ju hur mycket som helst Liverpool grejer! Snygga tröjor och allting, vill så gärna ha. Ska kanske köpa en tröja fast vet inte när jag har pengar för det, hah. Kollade också in djurgårdens prylar, de hade inte fått in så mycket nytt men finfina grejer fanns det ;)

McFly - Powerpuff Guys


on the edge


Her first time on the edge The scars will stay forever Side to side with death A moment
that feels better Darkness and light are blinding her sight She's not coming back
Tokio hotel - On The Edge


TWILIGHT, I LOVE THE MOVIE

Kom precis hem eller precis och precis, kom hem för typ tjugo minuter sen. Jag och några vänner eller rättaresagt vi var 10 pers, vi var hemma hos Jossan under hela kvällen och såg Twilight. För mig, Elisabeth, Sara och Diana blev det första gången vi såg filmen och filmen var hur jävla bra som helst! Shit, det var ett tag sen jag såg en sån bra film. Självklart har Twilight blivit en av mina nya favoritfilmer och kommer självklart se de andra filmerna. Jag och mina vänner har redan bestämt att vi ska på premiären av andra filmen som är i november, hah ;) Så jag var rätt inne i filmen eller väldigt inne i filmen sen så satt lilla Ebba bredvid mig och nästan avslöjade allt eller hon sa typ "oh, nu kommer det bli bra" eller "nej inte det hära!" så jag blev rätt sur på henne och måste be om ursäkt, sorry Ebba för jag blev lite småsur men du vet hur jag blir när jag är inne i en film, hah (a). Sen så alla pratar om att hon som har huvudrollen är störande men fattar inte varför alla har något emot henne? aja jag tycker att alla spelar super bra i filmen. För ett tag sen så köpte mamma första boken av Twilight till mig för att ha något att läsa men har bara kommit någon sida i den men nu vågar jag inte fortsätta läsa i boken eller bökerna, är rädd att jag ska bli besviken på filmen och boken så jag ska nog undvika bökerna i ett tag (a). Jag hörde också att Twilight filmen kommer ut på dvd om en eller två veckor bara och det är ju bara ett måste att köpa den, den ska jag minsan ha! (a) Aja sen efter filmen var vi ute rätt så länge och hade skoj, vi växer som sagt aldrig upp så vi körde burken lite, hah alltid lika roligt. Vid kvart i elva så hämtade mamma upp mig och Ebba och nu sitter jag här med ett glas cola och ska strax gå och lägga mig.

DJUR ÄR MITT LIV, MIN FRAMTID


De personer som känner mig riktigt bra vet om att jag älskar djur och att jag skulle kunna göra vad som helst för alla djur som finns här runt om i världen. Allt började med när min hund Selma dog när jag var 4 år gammal, vi fick avliva henne när hon var 8 år gammal för hon hade en sjukdom i sina ben och hade fruktansvärt ont i sina ben. Det var nog efter det jag blev så fast i djur, eller vad man nu ska säga. Efter det bestämde jag mig att jag ska skaffa mig en hund när jag flyttar hemifrån och det håller jag än kan jag säga er. När jag var mellan 9-11 år så såg jag första gången en hund bli misshandlad av en människa och jag blev så arg och ledsen. När jag var runt 12 år så visade mormor ett program på Animal Planet som handlade om Djurpoliser, hon visste att jag gillade djur och jag tackar att hon visade mig för den serien. Jag har nästan inte missat en ända avsnitt av programmet och jag kan säga att det kommer många tårar när jag ser alla djur lida, jag klarar inte av att se djur må dåligt. Det var då jag bestämde mig att jag ska adoptera alla mina hundar, katter och vad jag nu skaffar mig i framtiden att jag ska adoptera dom, man vet att man gör en god insatt och hjälper djur också. Jag tackar så mycket för att mormor visade mig det programmet, det programmet har visat mig värkligheten runt om i världen och vad som föresegår bland alla djur. Jag vill ju självklart jobba med djur i framtiden också, det är ett måste för mig, ser ingen framtid utan djur. Det är helt enkelt djur som jag vill jobba med, jag vill hjälpa djur helt enkelt.

Min kompis Josefin fick en hund bara för någon vecka sen och den är ju hur söt och snäll som helst, jag blir så avundsjuk på henne men jag klarar mig på min lilla katt Sune, man kan ju säga att han är en liten hund eftersom han beter sig som en hund oftast så jag har en katt/hund här hemma kan man säga, hah. Nu har jag fått ut mig allt som jag ville skriva som är inriktining med djur men mer kommer det kanske bli, vem vet.

Simple Plan - Your Love Is A Lie (Live)

 
Det finns nog inget band som kommer någonsin kunna slå Simple Plan (enligt mig),
McFly ligger nära men kommer aldrig kunna slå platsen som Simple Plan har i mitt hjärta.

Tiltshift


Hittade en grymt bra sida nyss där det finns tiltshiftmaker. Ville såklart prova och bilden ovan blev resutltatet, grymt coolt tycker jag. Tryck här! för att komma till sidan.

McFly

 

ny header. gamla vs nya


en måndag fast som en söndag

Idag har jag inte gjort mycket, tagit det lugnt och kollat en hel del på Harry Potter som går jämt på filmkanalerna, jag har säkert sätt den senaste filmen 5-6 gånger nu typ, hah. Resten av familjen har varit ute för det mesta och städat i garaget, inget för mig bland alla spindlar. Tänkte dra ut med skateboarden och prova åka lite men orkade inte för det, jag har varit jätte lat idag, har ju åkt skidor i en hel vecka så lite vila måste jag väll ändå få. Jag har också kollat på Hitta Hem, gud vilket bra program och det handlar ju om djur mitt favoritämne och man följer ju de personer på Hundstallet, hallå? Det är ju där jag vill som helst jobba i framtiden och jag har aldrig fattat att Hitta Hem handlar om Hundstallet? Blir lite sur på mig själv men nu ska jag följa serien. Serien följer också katthemmet i Enköpning så det är ju bara ett stort +. Så denna serie kommer jag följa såklart, nu finns det ännu mer djurprogram som jag vill se, ser ju för det mesta på Animal Planet (en otrolig bra kanal för alla som gillar djur) men det är ju roligt att andra kanaler har djurprogram. Senare på kvällen har jag pluggat lite matte, pappa har hjälpt mig lite så nu förstår jag mig lite mer på en del grejer. Jaa.. nu packar jag ryggsäcken för imorn, jävla skolan börjar imorn.. skit och nästa vecka så åker de flesta av mina kompisar iväg på något jävla matteläger så dom kommer vara borta i fem dagar så ja.. men tur så har jag Amanda och Diana kvar i alla fall, så jag är nöjd ;).

Trysil 09 del 2 av 2



en av sveriges vackraste byar


Jag skrev som sagt om att vi tog ett litet stopp i Garsås på vägen hem från Norge. Jag älskar värkligen mitt landställe, allting finns liksom där. Här bjuder jag på några foton som jag tog idag.

en vecka i norge

Förra söndagen så åkte jag iväg till Trysil i Norge. Satt i bilen i typ 10-11 timmar har jag för mig, tyckte det gick rätt så snabbt. Om man har bilat ner till längst ner i Frankrike så tycker man att allt går snabbt när man ska någonstans. Kom fram vid 6 tiden på kvällen. Måndagen och Tisdagen var det jätte vackert väder och man åkte ju självklart skidor då. På onsdagen var det skit väder, snö/regnade hela dagen så jag satt inne och spelade lite olika spel med syrran och freddie. Torsdagen var det likadant men på förmiddagen snöade det inte så mycket så jag och freddie bestämde oss för att hyra en snowboard, eller jag fick dåra låna syrrans. Första åket blev till det sista, jag klarar värkligen inte av att åka snowboard, det borde jag ha fattat för några år sen.. aja ramlade på mina knän, en av knänan knäcktes och det lät ordentligt också, det gjorde hur som helst skit ont. Hade ont hade jag i flera dagar men klarade av att åka skidor i alla fall. På kvällen så åkte vi lite pulka i backarna (skidbackarna var stängda), självklart ramlade jag så jag gjorde illa knät ännu mer, smarta jag.. aja sen började det med snöbollskrig mellan mig, syrran, freddie och katarina. Men sen så började några killar i 17-19 års åldern börja kasta på oss också så då började vi kasta på dom. Vi kom fram till att dom killarna kom från Tyskland eller Litauen, vi tror på Litauen. En kille som bodde ovanför oss, svenske Gustav började kasta mot dom också så det blev alltså Sverige mot Litauen, hah. Sedan kom några till svenskar som vi kände, dom började också kasta. Till slut så gick dom dära killarna eller rättare sagt sprang därifrån och sprang hem till sig, vi sprang efter, liksom vi måste ju avsluta detta tyckte jag i alla fall men nej dom sprang hem till sig. Men en av dom dära killarna var så jävla sjukt lik Gustav i Tokio Hotel, så när syrran sa att hon trodde att de var tyskar (dom pratade rätt mycket) så kollade jag extra noga på honom som jag tyckte var så lik Gustav men sen så kom vi som sagt fram till att dom var från Letauen (tror vi i alla fall). Så det snöbollskriget höll på säkert i en timma eller mer tror jag, för det var ljust när vi började och rätt så mörkt när vi slutade, hah X). Så lite snöbollskrig fick vi trorts allt. Fredagen var det också skit väder men åkte lite på förmiddagen. Lördagen var det hur bra väder som helst men på eftermiddagen blev backarna så jävla dåliga så man fastnade i snön, så man kunde inte åka. Idag på vägen hem så stannade vi en stund i Garsås, tog lite fika och så tog jag fram kameran eftersom det var så finfint väder. Men jag är nöjd med denna skidresan men nästa år vill jag nog på en solsemester, hah. Nu blev det långt hära men måste ju berätta om vad som hände Norge ;).

Trysil 09.del 1 av 2

Här kom det några bilder som jag tog när jag var i Trysil.


HEJ SVERIGE

Nu har jag precis kommit hem, ska packa upp allting nu också. Kommer lägga  upp många bilder från Trysil senare i kväll eller imorn.

HEJSAN NORGE!

Imorn for jag iväg till Trysil, Norge. Kommer nog inte kunna fixa internet under veckan men vi får se hur allt blir men troligtvis inte, så inget bloggande för mig på en vecka. Ska fota massor och då menar jag massor, hah. Så på söndag nästa vecka kommer jag hem och jag får värkligen hoppas att Norge har svenska kanalen 5:an, Trysil ligger ju precis vid gränsen vid Sverige och Norge så vem vet det kanske finns en chans. Danmark hade det när jag var där i sommars, då borde väll ändå Norge ha det? Aja det får vi se, huvudsaken att vi kommer fram dit. Hej då nu, ha det gött och jag ska ha det så bra, nu slipper jag denna skit stad, hah. SES ;)

McFly And Simple Plan




kanske sista inlägget

Nu har mormor, farmor och farfar åkt hem. Dom hälsade på oss idag och man fick ju lite påskgodis och en hundralapp. Det är så roligt med påsk, haha. Jag har också kollat runt på Trysils hemsida och idag var det hela 11 grader varmt där så det kommer vara väldigt skönt att åka om det är så varmt, jag passade också på att kolla hur varmt det var här och det var hela 23 grader (i solen dåra) så det har varit skit varmt hära. Några grannkompisar till lillsyrran var här också, dom var riktig roliga, så det är skönt att man har bra grannar här i området. Men aja så jag har packat alla prylar som jag ska ha med mig imorn men ska packa ner alla kläder senare, jag kommer säkert inte få plats med allt men jag hoppas på det bästa. Ikväll ska jag och johanna gå en sväng till kvantum och köpa lite saker som ska med i bilen imorn, måste i alla fall ha en dricka. Jag har bestämt mig att jag ska gå och lägga mig riktigt sent om jag orkar, jag kan ju ändå lika gärna sova i bilen imorn vi ska ju trots allt sitta i bilen i typ 8-9 timmar. Mamma och pappa tycker nog att det kommer bli skönt att jag och johanna inte sitter i samma bil, det blir alltid lite bråk om vart vi ska sitta, hah, men ibland så sitter vi och skämtar med varandra men allt brukar leda till bråk oftast. Aja så detta inlägg kanske blir det sista på en vecka men jag tror inte det eller mamma ska ta med sig ett såntdära bredband eller något som går jämt på tv:en men det kommer antagligen inte funka men jag tar med mig datorn i alla fall. SES!


sommarn 08

En bild från i sommras från min morbrorsflickväns landställe, det är hur mysigt som helst där och en av de vackraste öarna som jag har varit på.

en riktigt skit dag

Dagen började åt att plugga inför noprovet som skulle vara på eftermiddagen. Vi fick lov gå och äta tidigt eller en kvart-halvtimma tidigare än vi brukar så vi fick stå och trängas i feta matkön, det var hemskt (eftersom vi skulle ha prov redan halv 12). Sen så kommer det fram en kille och säger till min kompis "Är du gangster eller?" hon svarade nej och han fortsatte han med att han tyckte att hon var det, jag blev sur så jag sa något till honom och så börjar han tjafsa om varför jag lägger mig i och börjar fråga om jag är emo och blabla.. jag blev skitsur  och sa nej sen så tänkte jag "varför kan man inte ha sin egna stil, är man emo bara man går runt i svart och blåa kläder eller? :S" men tyvärr sa jag inte det men liksom orka säga att någon är emo, emo är en musikstil! fatta. jag har värkligen inget emot åt det hållet men jag blir förbannad på de personer som tror att de är något och att dom kan säga vad dom vill till personer.. liksom måste man bara vara som alla säger "emo eller fjortis?" hallå?! kan man inte få vara sig själv och ha sin egna stil eller måste man hela tiden välja? jag kommer nog aldrig förstå varför folk inte kan umgås med vem som helst, liksom det är insidan som räknas, inte vad man har för stil. som sagt så blev jag rätt arg och irreterad på honom. Liksom varför får man aldrig vara sig själv? Om man är det så måste någon idiot komma fram och säga massa saker om hur man ser ut och klagar på ens stil, jag orkar fan inte mer snart. Jag har gått i den hära skit skolan i tre år och jag fattar inte ens hur jag har klarat av det. Har funderat på att byta skola många många gånger under en lång tid men det har aldrig blivit så för jag orkar inte byta, så fall vet jag inte vilken jag ska byta till..  jag skulle värkligen inte ha något emot om att få flytta ifrån den här skit staden, gärna långt bort tack. men jag förstår bara inte varför man inte får vara sig själv..

SKATEBOARD AND...

Nu när sommaren börjar komma så måste jag värkligen skaffa mig en ny skateboard. Hittade dessa fyra som jag tyckter var lite coola men annars brukar stadium har väldigt snygga skateboard. Jag behöver också en ny keps och den som ni ser ovan ska jag nog skaffa, har också hittat en likadan fast i en annan färg på själva märket. Vi får se vad det blir men en keps och en skateboard måste jag ha innan sommaren kommer. Jag ska leta efter några sommarjobb också så jag kan kanske kan fixa ytterligare ett objektiv eller andra prylar, haha.

EN FAVORIT

Nu har jag äntligen sätt filmen och den var hur jävla bra som helst. Den kommer jag nog se om och om igen så ni kanske förstår att den hära filmen har blivit en av mina favoritfilmer. Svensken Peter Stormare (som ni ser ovan med långt hår) var ju riktig rolig, han lätt lite som en norsk fast man hör ju de flesta svenska orden och sen så när han sitter i bilen så lyssnar han på skånskmusik, hah så lite svenskt var det med i filmen X). När man väl tänker efter så är Norska och Svenska nästan samma språk, man fattar ju i alla fall vad dom säger och stavas nästan allt likadant (nästan) sen så pratar vi ju skit lika.

För er som gillar snowboard och skateboard är detta en film för er, jag lovar ni blir inte besvikna. I alla fall inte jag (a)

prov, prov och prov...

Imorn har vi prov om ström och massa andra grejer. Jag, Wendela  och Sara satt på hela förmiddagen på No WS sen eftermiddagen satt jag och Wendela på No WS igen. Wendela förklarar otroligt bra måste jag bara säga, så hon lärde mig massa grejer som ska vara med på provet så jag kan en del till provet imorn men jag ska plugga lite mer sen. Så mycket plugg var det här och precis innan påsklovet också.. Så när jag kom hem satt jag och plugga i säkert två timmar, mycket bra gjort av mig tycker jag. Det ska bli så skönt med påsklov nästa vecka, inga läxor, bara vara i Norge och åka skidor & bara ha kul helt enkelt.

den bästa norska filmen

Som ni ser på bilden (inte världens bästa bild) så har jag fått hem filmen Switch, ska se den ikväll så nu har jag någonting att längta tills ikväll, hah. Så filmen ska jag minsan se ikväll, annars så är det 1 april och då ska man såklart skämta med folk så jag och wendela hade lite tråkigt så vi ringe upp Sara som var på väg från gympan till skolan. Vi skojade lite och tillslut så hörde hon att vi skratte så mycket och då sa hon "Nej!!! April, April" hon tog orden ur våran mun, hah så hon fattade och hon sa att hon ska göra hämnd mot oss, hah vi får se vad det blir. Sen så ringe vi också upp Ebba som var bortrest någonstans i Sverige och åker skidor, vi gjorde allt lite komplicerat för Ebba tror jag, hon fattade inte riktigt vad vi snackade om men efter några minuter kom våran buss så vi fick lov att säga "April, April" så hon fattade tillslut, hah. Så några personer lurade jag och Wendela minsann, alltid lika roligt, vi kan värkligen lura folk tillsammans eller jag kan aldrig hålla mig för skratt så jaa, men Wendela klarar sig minsann, hah.